Medzinárodný študentský veľtrh v Bratislave čaká na stredoškolákov

09.10.2012 Bratislava

Bratislava 9. októbra (TASR) - Kam po skončení školy je mottom 16. ročníka medzinárodného študentského veľtrhu Akadémia&Vapac, ktorý sa dnes začal v aréne Národného tenisového centra v Bratislave. Prezentuje sa 250 vystavovateľov z ôsmich európskych krajín, vrátane USA. Zo Slovenska sú tu zástupcovia z takmer 20 vysokých škôl.

Ide o jedinečný a zároveň najväčší medzinárodný študentský veľtrh v SR, na ktorom sa počas troch dní predstavia slovenské a zahraničné vysoké školy, vzdelávacie organizácie a zamestnávatelia. Zástupcovia vystavovateľov sú pripravení poskytnúť budúcim maturantom informácie o možnostiach štúdia na vysokých školách a pracovných príležitostiach v jednotlivých regiónoch Slovenska a v zahraničí.

"Návšteva veľtrhu je pre budúcich maturantov zdrojom najakutálnejších informácií. Zoznámia sa nielen s možnosťami štúdia v jednotlivých oboroch, ale aj s podmienkami prijatia na vysokú školu. S konkrétnymi otázkami sa môžu obracať na zástupcov vysokých škôl. Tiež na predstaviteľov zamestnávateľských organizácií, lebo nie každý maturant pokračuje v štúdiu na vysokej škole, ale hľadá bezprostredné možnosti uplatnenia sa na trhu práce. Je to aj kvôli tomu, že niektoré sociálne slabšie rodiny si nemôžu dovoliť financovať ďalšie štúdium maturanta na vysokej škole," uviedla pre TASR riaditeľka veľtrhu Daniela Kráľovičová.

Účasť stredoškolákov na veľtrhu môže ovplyvniť tak výber ďalšieho štúdia, ako aj bezprostrednú voľbu maturitných predmetov. Počas študentského veľtrhu sa popri prezentáciách vystavovateľov v jednotlivých stánkoch uskutoční aj celý rad odborných seminárov, na ktorých renomovaní pedagógovia zo slovenských i zahraničných vysokých škôl ponúknu najaktuálnejšie informácie o možnostiach vysokoškolského štúdia. Veľtrh sa skončí 11. októbra. Očakáva sa návštevnosť až 12.000 stredoškolákov z celého Slovenska. Záštitu nad 16. ročníkom podujatia prevzal podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.
 

Vyberte región